Tips på saker att tänka på när man ska ta hem ett barn

Om du väntar barn har du med största sannolikhet en hel del olika tankar som snurrar runt i huvudet. Att ta hem en ny familjemedlem från BB är någonting som är förenat med både skräck och ren och skär lycka. Ett sätt att dra ner på oron och förskräckelsen är dock att se till att man har allting på det torra när det kommer till den utrustning och de möbler som man har hemma. 

 

Även om man relativt snabbt kommer till insikten att det aldrig tar slut på saker som man behöver köpa till sitt barn, så behöver man inte köpa allting under den första tiden. Saker såsom exempelvis en tripp trapp stol kan man börja fundera på efter något år, medans andra saker är någonting som man bör ha köpt redan innan barnet kommer hem. 

För blöjbyten 

Att byta blöja är långt ifrån världens roligaste aktivitet, men det behöver göras. Även om ett skötbord eller en skötduk är någonting som de allra flesta skaffar i god tid så är det lätt att glömma att man även behöver en blöjhink. Att skaffa en blöjhink kan kännas som en någorlunda tråkig utgift, men det är långt mycket bättre än att alltid behöva springa ut med blöjor som man precis har bytt. 

En ordentlig bärsele 

Även om barnvagnar är väldigt skönt när man ute på stan och längre promenader kan en ordentlig bärsele vara en väldigt bra investering. Bärselen gör det möjligt att ha med sig barnet oavsett vad man gör för någonting och låter en att ha båda händerna fria. Här finns det gott om olika varianter och det kan vara smart att läsa recensioner för att hitta en modell som passar bra. 

Glöm inte bort att ge varandra ensamtid 

Någonting som man får vara beredd på att offra när man precis har fått ett barn är tid. Detta är någonting som man helt enkelt inte kommer undan, men det är väldigt viktigt att man samtidigt tänker på sin egen mentala hälsa och ens relation. Även om barnet självklart behöver båda föräldrar så ofta som möjligt kan det vara en god idee att låta en förälder gå och fika eller äta middag med vänner ute på stan för att sedan byta sinsemellan. Att göra detta gör att man kan ladda om sina batterier på ett väldigt bra sätt. 

 

Det är även viktigt att man ser till att vårda relationen sinsemellan. Självklart kan man inte gå ut på en romantisk middag eller liknande, men bara att beställa hämtmat eller göra en god brunch och tända lite ljus för att se en film på soffan kan vara bra när majoriteten av ens vakna tid går ut på att byta blöjor och lyssna på barn som skriker.  

Tänk på att titta på saker på second hand 

Att handla på second hand är en trend som fortsätter att växa och för nya småbarnsföräldrar är second hand någonting som verkligen kan komma väl till pass. Barn växer förvånansvärt snabbt och det är väldigt klokt att både köpa och sälja kläder och utrustning på second hand.