Ta med vännerna på en weekend till Uppsala

Om du känner att det hade varit härligt att komma bort från vardagens stress och bestyr och möta våren i en annan stad finns det knappast något bättre alternativ än Uppsala. Även om studentstaden är mest känd för sitt universitet och valborgsfirande finns det gott om aktiviteter i Uppsala som man kan roa sig med under en helg. 

 

I den här texten kommer vi att gå igenom några av anledningarna till varför Uppsala är en av de bättre städerna i centrala Sverige att besöka om man är intresserad av en mysig weekendresa. Staden är relativt billigt att besöka och enkel att ta sig till och det finns gott om aktiviteter oavsett om man gillar festkvällar eller kultur. Om man vill göra sig lite extra fin under sitt besök kan man även passa på att besöka en frisör uppsala, någonting som det finns gott om i staden. 

Uppsala är enkelt att ta sig till 

Uppsala ligger oerhört centralt beläget och enbart ett par timmar bort från flera andra stora städer. För den som vill köra tar det mellan 1-2 timmar från Stockholm, Gävle och Västerås, men det är nästan ännu smidigare att hoppa över den här vältraffikerade sträckan som löper mellan Stockholm och upp i de nordligare delarna av landet för att istället åka kommunalt. 

 

Tåg avgår till och från Uppsala station alla tider på dygnet och det är enkelt och smidigt att åka tåg från alla de städer som vi nämnde tidigare i det här stycket. För den som bor i Stockholm är det enkelt och smidigt att hoppa på ett pendeltåg, men det avgår även regionaltåg från Gävle. Om det inte finns något regionaltåg från staden där du befinner dig kan man ofta hitta en biljett via SJ för någon hundralapp. 

Uppsala är en relativt billig stad 

I och med att Uppsala är en studentstad först och främst innebär detta att priserna och utbudet är utformat mångt och mycket efter just detta. Detta betyder att det är relativt billigt att besöka staden och att äta och dricka ute och man kan ha en riktig festkväll för en lite mindre summa jämfört med andra städer. Här beror det självklart på var man går någonstans, men det är någonting som ändå kan vara trevligt att ha med sig i bakhuvudet.  

 

Det finns även gott om olika alternativ för boenden. Det finns ett antal hotel inne i centrala Uppsala, men det går ofta att komma undan billigare genom att hyra ett rum eller en lägenhet via AirBnB. 

Uppsala erbjuder någonting för alla 

Uppsala erbjuder dessutom gott om aktiviteter oavsett om man gillar kultur, fest eller bara att strosa runt på stan. Shoppinggatorna erbjuder en härlig blandning av second hand och moderna butiker. Som besökare i stan är det mer eller mindre obligatoriskt att avlägga ett besök i stadens oerhört imponerande domkyrka, en plats som kryllar av historia. Det är gratis att besöka kyrkan och den har öppet mer eller mindre alla dagar. Om du vill hitta mer aktiviteter i Uppsala kan du besöka turistnäringens hemsida